COVID-19: Read how Council is responding to COVID-19. For relief and assistance call 1800 MSC AID (1800 672 243).

View Street upgrade for safer access to school and stadium

Date: 
Friday, 5 February, 2021 - 13:30
Category: 
Media
Town: 
Mansfield

Works are on track for improvements to View Street; which will see increased traffic flow and better access for families and students.

The scope of works includes a new carpark and bus turnaround at Mansfield Secondary College, a new roundabout at the Highett St intersection, and an upgrade of View Street.

The project has been joint funded as part of the Australian Government Community Development Grants Program and Council, and has an overall budget of approximately $2M.

The major upgrade to View Street will see the road widened and the addition of car parking, improvements to the drainage system, the installation of new kerb and channel and the reconstruction of footpaths and vehicle crossings.

Timothy Hall, Principal of Mansfield Secondary College said he’s looking forward to completion of the works. “The new car park and bus turnaround will drastically improve access to the school and stadium, making it easier and safer for families and students as they come and go.

“The widening and upgrades to View Street and the new roundabout on Highett Street will make it much easier for our buses travelling to and from the school,” he said

Local civil contractor and earthmoving company Alpine Civil began the works in November last year and are on track for completion by late May 2021.

General Manager Infrastructure & Planning, Kirsten Alexander, is pleased with progress and work Alpine Civil has delivered.

“The team at Alpine Civil have done a great job so far, they continue to safely manage the new roundabout and View Street works without any major interruptions to the flow of traffic, and have worked well with the school and the local community to minimise any inconvenience during the construction period,” she said.

The project is also under budget as a result of significant savings made by combining the three components, which has reduced the site mobilisation required.

“The money we are saving will be reallocated to enable other infrastructure works and major projects to be progressed, such as the Botanic Park Playground, so a huge win for the community,” she said.

Print More Options
Last Updated: Friday, 5 February, 2021 - 16:37